Labrador Retrievers van de Jagershoek

Omdat wij op een hoek wonen in de Jagerstraat hebben wij onze kennel "De Jagershoek" genoemd. En omdat wij Labradors fokken is dat ook een hele toepasselijke naam.


Wij zijn lid van de Nederlandse Labrador Vereniging (NLV), en van de Fokkerskring en wij fokken alleen met honden die qua gezondheid en karakter voldoen aan de eisen van de rasvereniging.


Onze ouderdieren worden dus voorafgaand aan een nest gecontroleerd op Heupdysplasie (HD) Elleboogdysplasie (ED), en de ogen worden jaarlijks gecontroleerd PRA en Cataract.


Onze pups worden geboren in de huiskamer, waar ze verblijven totdat ze naar hun nieuwe baasjes gaan.
Wij besteden veel tijd en aandacht aan ons nestje, om ze een goede basis mee te geven, en te kunnen laten opgroeien tot mooie, gezonde en vriendelijke labradors. Het karakter dat het ras zo eigen is.


Labrador Retrievers van de Jagershoek,
Jeanette van Kuyeren van Gent ,
Jagerstraat 1 ,
2623 HW Delft ,
015-2618079, jagershoek@casema.nl

De ouderdieren

Moeder Fleur heeft Heupen B, Ellebogen vrij en een geldig oogcertificaat. Heeft op de tentoonstellingen die wij bezochten steeds een uitmuntend behaald en eenmaal tot nu toe een plaatsing. De stamboom van Fleur kan je bekijken door op deze link te klikken: www.hilldreams.nl/stamboom-fleur.pdf.
De gezondheidsuitslagen en de stamboom van vader Wilson ( Nederlands kampioen) kun je inzien door op deze link te klikken: www.hilldreams.nl/pages/wilson.htm

Fleur in stand aan het strand

zaterdag 10 maart 2007



Net geboren


Ons 11 tal
Zonder woorden, alleen maar genieten.
Zaterdag 10 maart
Het gaat goed met Fleur en haar pupjes.
Je ziet Fleur elke dag meer opknappen, ze heeft ook wat meer trek in haar eten.
Ben nu echt aan het genieten van dit werkelijk prachtige nest.
Afgelopen nacht heeft Fleur heerlijk geslapen bij haar baby's.
Kan er uren naar kijken (wat een kleine wondertjes)
De melkproductie is goed op gang, terug te zien in de ontlasting van de kleintjes.
Heerlijk rustig en tevreden nestje.
De foto is niet echt duidelijk misschien maar ik vind hem mooi.

vrijdag 9 maart 2007


vrijdag 9 maart

Begin even met het verslag van dag 64.
Fleur is bezig met bevallen.
Het is 10.30 uur (24 1/2 uur) na de daling van de temperatuur.
Ze hijgt en piept zachtjes, ze gaat haar pijn nu op haar voorpoot afreageren door erin te bijten ( er ontstaat een kaal plekje), ze begint driftig te graven in de werpkist( die ze overigens gelijk accepteerde).
Lien ligt even lekker boven te slapen( onze krachten zijn straks hard nodig), de telefoon blijft gaan, iedereen wist van de temperatuurs daling gisteren.
Moet helaas nog steeds melden dat er nog niets is geboren.
Om 11.05 loopt ze naar de werpkist en begint druk met haar bed opmaken( tja wij vinden strak netjes, maar Fleur heeft het liever op een hoop)
11.30 de temperatuur is nu 36.9.
14.40 Fleur heeft het moeilijk nu, hijgt onophoudelijk.
15.00 Heb inmiddels kipfilet gekookt voor Fleur( misschien heeft ze daar trek in)
15.45 Lien komt binnen( is even naar huis gegaan, ze heeft ook nog 2 zoons thuis en haar honden) super dat ze mij zo bijstaat( geweldig vind ik dat)
17.40 Lien ziet de eerste perswee.Daar is het helaas bij gebleven.


Dag 65

Er is de gehele nacht niets meer gebeurd, Fleur heeft geen moment rust gehad( hijgen, had het niet makkelijk)
Omdat er verder niets meer gebeurde, heb ik de dierenarts gebeld, Fleur begon uitgeput te raken, en op de echo waren 8 pups te zien, ze zou niet meer de kracht hebben om dat nog tot een goed eind te brengen.
Na 36 uur, was het welletjes.
De dierenarts sprak met ons af dat we om 8.00 uur op de praktijk moesten zijn.
Tijdens de keizersnee, was er ineens paniek, de baarmoeder scheurde op diverse plaatsen, ( wat een geluk dat het daar gebeurde, als dit thuis was gebeurd had Fleur het niet overleeft.
De baarmoeder was zo vol dat ze daardoor geen persdrang had gekregen.( wat een goede beslissing hadden wij genomen) altijd goed de hond observeren, kan van levensbelang zijn.
Er werden 11 pupjes geboren , de gewichten waren allemaal rond een pond.
2 zwarte teven
3 zwarte reuen
3 gele teven
3 gele reuen.
De baarmoeder heeft de dierenarts kunnen behouden.


S'nachts gaat het mis, Fleur is erg ziek,( zo ziek als een hond,is het spreekwoord, begrijp nu waar dat vandaan komt), ze braakt vaak, staat met een hoge rug, haar kop op de grond, kan het niet aanzien, de temperatuur wijst 40.6 aan.
Om 1.00 uur komt de dierenarts langs( geweldige man, die hart heeft voor mens en dier)
Fleur krijgt een injectie, de dierenarts is bang dat de baarmoeder niet goed doorbloed is,en misschien aan het afsterven is), moet haar vannacht goed in de gaten houden, en anders wordt er alsnog vannacht geopereerd).
De dierenarts is weg, de afgelopen dagen zijn slopend geweest, ik krijg een flinke huilbui, lucht erg op( hou er een enorme hoofdpijn aan over, voel me zo schuldig naar Fleur toe( wij willen zonodig pupjes), als alles goed gaat is het leuk, maar als je ziet hoe ziek je hond is, twijfel ik.
Wat duurt een nacht lang met zo'n zieke hond.
En dan moet je de pupjes toch nog steeds aanleggen, ze moeten immers blijven drinken.( ga hier maar niet verder op door maar de tranen bleven over mijn wangen stromen)
De temperatuur( na het middel van de dierenarts) ligt tussen de 38.7 en de 39.9.
En dan om 6.30 uur is het 40.6 ( bel gelijk de dierenarts, afspraak 8.00 uur op de praktijk, en alsnog de baarmoeder verwijderen.
Vlak voordat de mannen( Jan en Virgil( kanjer die overal mee heeft geholpen), naar de dierenarts willen gaan, komt er een enorm grote stolsel naar buiten.
Ze vertrekken met Fleur naar de dierenarts, daar aangekomen blijkt de temperatuur gezakt te zijn naar 38.9.
Besloten wordt om de hond niet te opereren, ze begint weer te kwispelen, en reageert weer goed.
Ik was bij de pupjes gebleven, en weet niet wat ik zie dat ze alweer terug zijn( blij dat ze niet opnieuw onder het mes moet, maar erg verbaasd, van zo ziek, naar de hond die nu binnen komt.
S'middags gebeurd hetzelfde, ze is weer heel beroerd, braakt , houding met de kop op de grond.temperatuur weer 40.3, even later volgt er wederom een enorm stolsel, en ze knapt gelijk weer op.
Het is dat een aantal mensen dit ook hebben gezien, anders zou je echt aan jezelf gaat twijfelen.
Er is doorlopend contact geweest met onze dierenarts dr Nijhuis( nogmaals wat een geweldige man, niets dan lof ) werkelijk niets is deze man teveel.
s'avonds is Jan( mijn man) nog naar hem toegegaan om medicijnen te halen tegen het braken.
Fleur houdt nu geluk wel de antibiotica binnen.

De nacht van 8 op 9 mrt, gaat het goed met Fleur, ze is rustig en zorgt goed voor haar pupjes, ik slaap sinds dat ze geboren zijn in de huiskamer bij hun zodat ik steeds gelijk kan reageren als er iets is, heb weinig geslapen maar voel me goed nu ik zie hoe het met Fleur gaat, de pupjes doen het zo goed en maken een tevreden indruk.
Vanavond ( 9 mrt) belt de dierenarts nog even op om te vragen hoe het gaat, hij is morgen vrij, maar zegt erbij als er wat is, je hebt mijn 06 nr, en zondag heeft hij ook dienst.
We hebben voor de zoveelste keer nog even alles doorgesproken wat er is gebeurd.
Ik ga nu voor mijn hondjes zorgen.
Wilden jullie even op de hoogte brengen van hetgeen er hier gebeurd is, en hoe ik het heb ervaren. En nu het allemaal wat beter gaat heb ik even de tijd genomen om alles te vertellen, bedankt allemaal voor de enorme belangstelling rondom de bevalling van Fleur, en alle hulp die geboden is en nog steeds geboden wordt.
Foto's volgen

woensdag 7 maart 2007

Om 9.00 zijn vandaag per keizersnee 11 gezonde pupjes geboren. Met moeder Fleur en de pups gaat het goed. Er zijn 2 zwarte teven, 3 zwarte reuen, 3 gele reuen, 3 gele teven geboren. Nadere informatie volgt.

dinsdag 6 maart 2007


Uit het dagboek van de verloskundige ;)
dindag 6 maart 2007 (dag 64) (door Lien)
Vandaag zijn we een behaatje voor Fleur wezen kopen. A-cupje, dat begrijp je wel! Nee hoor, alle gekheid op een stokje, Fleur is gisteren echt begonnen met de bevalling. De temperatuur ging omlaag, en nu echt een hele graad, en ze wilde niet meer eten. Poepen des te meer! Gisteravond om een uur of 11 ben ik naar de kraamkamer gegaan. Heb op den duur de kraampleegmoeder naar boven gestuurd om te gaan slapen, waar ze met tegenzin gehoor aan gaf. Zelf op de bank met dekbedje en kussen, zapper in de hand, en maar wachten, luisteren, wegzakken, wakker schrikken, nog een foto gemaakt van Fleur die de weeën aan het wegzuchten was samen met Max. Arme Max, niet de lusten, wel de lasten..... Om 02.30 ging Jan naar zijn werk en ja hoor je gelooft het niet, komt Jeanette weer naar beneden. Die kan niet geloven dan de bevalling ook zonder haar gewoon door gaat :-)) Die ligt met haar oren op stokjes te luisteren of het beneden wel goed gaat. En Fleur slaapt rustig door. Dat is alleen maar goed, des te sneller VO (=volkomen ontsluiting). Uiteindelijk hebben we allebei nog een paar uurtjes geslapen. Fleur was ook weer helemaal fit en begint nu toch echt serieus te hijgen. Dat betekent dat de ontsluitingsweeën goed op gang komen. Om een uur of 12 komt het baasje Jan weer thuis en nemen de beide dames (die nu behoorlijk gaar aan het worden zijn) de gelegenheid waar om even te shoppen. (klinkt leuker dan het is, even naar de apotheek voor onderleggers haha) Even gebakken visje gepikt, is traditie! Ik ben heel even naar huis geracet om wat schone kleren te halen en te kijken hoe mijn jongens het redden. Gaat perfect, echt leuke gasten worden het! (maar dit is even off-topic) Nu is het 16.00 uur, Jeanette gaat nog even een paar uurtjes pakken, ik ben nu fit (heb vanmorgen nog een paar uurtjes geslapen) dus zo houden we om de beurt de wacht. Wordt vervolgd.....

maandag 5 maart 2007


maandag 5 maart (dag 63)

Vanmorgen om 10.00 is de temperatuur ineens gezakt naar 36.8, zo laag is het nog niet geweest, de eerste temperatuur was van 7.00 uur en toen was het 37.7 (dit moet hem wel zijn)
Nu en binnen 24 uur moet de eerste pup geboren worden, jeetje wat spannend.
Het is nu 22.26 als ik dit mailtje schrijf, er is nog geen pup geboren.
Fleur ligt in de werpkist en slaapt rustig, ze is wel even aan het graven geweest, maar is daar ook weer mee opgehouden.
Ze wilde vanavond geen eten, we lopen om de anderhalf uur naar buiten met haar, ze mag het in de tuin doen van mij, maar dat is ze niet gewend, dus nu ook niet.
Hoop dat ik jullie morgen het blijde nieuws kan mededelen dat er pupjes geboren zijn.
Lien komt zometeen om 23.00 uur naar mij toe, en dan maar samen afwachten wat er gaat gebeuren.
Maar vermoeiend is het allemaal wel, slaap al vanaf vrijdag niet meer goed.
maandag 5 maart (dag 63)

Heb vannacht maar boven geslapen, (nou ja geslapen, bij elk geluidje snel naar beneden) ben in het rijke bezit van een camera boven de werpkist.
Fleur en Max, lagen met z'n tweeën heerlijk op de banken te slapen.(heb hier foto's van gemaakt).
Ik had voor het weekend een grote pan soep gemaakt, zodat iedereen die zou komen, een lekkere kop soep met een broodje kon nemen.
Alleen Fleur dacht er anders over, de soep (helaas) heeft het niet overleeft, net als allen broodjes (daar zijn de eendjes blij mee)
Maar goed , nieuwe week nieuwe kans, we laten de moed maar niet zakken, begin gewoon met een nieuwe planning.
Vanmorgen om was de temperatuur 37.7 (om 7.00 uur), even nog met Lien doorgesproken, (zij komt mij immers helpen bij de bevalling), wij hebben de afgelopen dagen elkaar wel heel veel keer gesproken.
Fleur at vanmorgen de helft van haar bak leeg, zocht daarna haar knuffel op en liep achter mij aan om zelf even een knuffel van mij te komen halen, wat is het toch een heerlijk beest.
Ik ga nu maar weer alles hier schoonmaken, laat jullie het vervolg snel weten.

zondag 4 maart 2007

Zondag 4 maart (dag 62)

Angelique (mijn oudste dochter) heeft mij heel de nacht gezelschap gehouden (bedankt erg lief)
Om de anderhalf uur liepen we s'nachts buiten met Max (die snapte er niets van, doen we nooit), en Fleur (110 cm rond nu), van slapen kwam weinig.
Fleur heeft steeds harde buiken, en ademt zwaar.(heb zo met haar te doen).
Ze heeft vanmorgen wel weer goed gegeten.
Vanmorgen was de temperatuur 37.7 (6.30 uur) en 37.5 (9.30 uur)
Heb toch de dierenarts gebeld,deze zei dat als de teef rustig is en nog geen persdrang heeft, wij de natuur gewoon haar gang moeten laten gaan, en wat betreft de pups die zitten veilig bij de teef, wij moeten ons niet ongerust maken.
Het heeft mij wel even gerustgesteld, we wachten maar gewoon af, (valt niet mee, heb zo met Fleur te doen).
Mijn nichtje Ellen, (uit België) leeft ook erg mee, ze had graag nu hier in de buurt geweest volgens mij, (de pc is dan toch een prima uitvinding)
Ook mijn andere twee dochters (Patricia en Desiree) bellen steeds op, het is ook echt een familie gebeuren.
Aan aandacht in elk geval geen gebrek.