Labrador Retrievers van de Jagershoek

Omdat wij op een hoek wonen in de Jagerstraat hebben wij onze kennel "De Jagershoek" genoemd. En omdat wij Labradors fokken is dat ook een hele toepasselijke naam.


Wij zijn lid van de Nederlandse Labrador Vereniging (NLV), en van de Fokkerskring en wij fokken alleen met honden die qua gezondheid en karakter voldoen aan de eisen van de rasvereniging.


Onze ouderdieren worden dus voorafgaand aan een nest gecontroleerd op Heupdysplasie (HD) Elleboogdysplasie (ED), en de ogen worden jaarlijks gecontroleerd PRA en Cataract.


Onze pups worden geboren in de huiskamer, waar ze verblijven totdat ze naar hun nieuwe baasjes gaan.
Wij besteden veel tijd en aandacht aan ons nestje, om ze een goede basis mee te geven, en te kunnen laten opgroeien tot mooie, gezonde en vriendelijke labradors. Het karakter dat het ras zo eigen is.


Labrador Retrievers van de Jagershoek,
Jeanette van Kuyeren van Gent ,
Jagerstraat 1 ,
2623 HW Delft ,
015-2618079, jagershoek@casema.nl

De ouderdieren

Moeder Fleur heeft Heupen B, Ellebogen vrij en een geldig oogcertificaat. Heeft op de tentoonstellingen die wij bezochten steeds een uitmuntend behaald en eenmaal tot nu toe een plaatsing. De stamboom van Fleur kan je bekijken door op deze link te klikken: www.hilldreams.nl/stamboom-fleur.pdf.
De gezondheidsuitslagen en de stamboom van vader Wilson ( Nederlands kampioen) kun je inzien door op deze link te klikken: www.hilldreams.nl/pages/wilson.htm

Fleur in stand aan het strand

vrijdag 23 maart 2007

Prachtig nu met de oogjes open, ze zijn nog wat blauwig van kleur, maar dat veranderd nog wel, nog een paar dagen en dan gaan ook de oortjes open.


wordt het nu het rode of het blauwe bandje, ze zijn allemaal zo mooi.


Vrijdag 23 maart

Vandaag weer even een paar foto's gemaakt, wat een kleine beertjes zijn het toch al, (knuffelbeertjes)

Het is zo prachtig deze miniatuurlabjes, kan er uren naar kijken, ze beginnen al met elkaar te spelen.

De pupjes staan nu ook bij de nederlandse labrador vereniging (NLV) op de site vermeld.

Ben benieuwd of zich leuke mensen aanmelden.

donderdag 22 maart 2007



moeilijk kiezen he???????


Donderdag 22 maart.

Vandaag ben ik met Lien naar Annelie Spronk geweest, voor een dekking met een van haar honden. Jan heeft op de honden gepast, hij was vrij vandaag, heeft veel aanloop gehad, naar ik hoorde, tja als de kat van huis is.( grapje)

Fleur met haar zoon, met het blauwe bandje.

woensdag 21 maart 2007



Ons zwarte dropje, teefje met witte bandje


Het worden al echte hondjes om te zien, zo met hun oogjes open.


Woensdag 21 maart.

Ja jullie zien het goed, de oogjes zijn open, de hondjes zijn vandaag precies 2 weken.

Vanmiddag heb ik de dierenarts gebeld en een afspraak gemaakt om de pupjes te enten, dit gebeurd op woensdagavond (18 april) om 21.00, hij doet dit bij ons thuis, blijft gelijk een hapje mee eten.

Morgen worden de hondjes ontwormd.

Vanavond kwam Patricia (onze middelste dochter) langs, ze heeft gelijk Ruby (ons vlinderhondje) weer thuis gebracht, deze was gezellig aan het logeren geweest.Fleur was blij dat Ruby weer thuis was.

Er volgen nog een paar foto's

maandag 19 maart 2007



reutje met het oker bandje.


Dit is het zwarte teefje, zonder bandje, wij noemen haar de dikke zwarte teef, zij weegt al 1350 gr, het blijft moeilijk om een leuke foto van de zwarte hondjes te maken, terwijl ze ook zo mooi zijn.
Reutje met het blauwe bandje, in slaapstand,(geweldig)


Teefje met het roze bandje.


Maandag 19 maart

De pupjes zijn vandaag 12 dagen oud.

Heb even een foto van bovenaf genomen zodat ze er allen 11 opstaan.

Ze groeien goed, heb een tabel wat ze moeten wegen van de labradorsite, en ze zitten er nu al dik boven, dus we zijn op de goede weg. Een hele goede prestatie van Fleur.Zoals jullie kunnen zien zijn de hondjes goed gevuld en tevreden, alleen dat al is voor mij een teken dat het goed gaat.

Zal nog een paar extra foto's op het blog zetten die ik vandaag heb gemaakt. Iedereen die geveld is door de griep beterschap.

zondag 18 maart 2007


Geen woorden nodig, alleen maar genieten.
Nagel verzorging, en het pupje slaapt lekker door.

Abayomi Jazz van de Jagershoek


Zondag 18 maart.

Allen hondjes wegen nu een kilo en meer, er zit er een bij die 1130 gr weegt, dus het gaat uitstekend met ze.

Ben zo verliefd, kan er uren naar kijken, en knuffelen, wat is dit toch leuk, en zeker nu alles zo goed gaat met moeder Fleur en al haar pupjes. Heb vandaag nageltjes geknipt bij de pupjes, ze zijn zo scherp en de borsten van Fleur werden behoorlijk bekrast. Kijk goed naar de foto, wat zijn ze mooi he, de blonde pupjes krijg je mooier op de foto dan de zwarte, terwijl die ook zo mooi zijn, maar dat is echt een hele kunst om die er goed op te krijgen.

Tot morgen allemaal.