Labrador Retrievers van de Jagershoek

Omdat wij op een hoek wonen in de Jagerstraat hebben wij onze kennel "De Jagershoek" genoemd. En omdat wij Labradors fokken is dat ook een hele toepasselijke naam.


Wij zijn lid van de Nederlandse Labrador Vereniging (NLV), en van de Fokkerskring en wij fokken alleen met honden die qua gezondheid en karakter voldoen aan de eisen van de rasvereniging.


Onze ouderdieren worden dus voorafgaand aan een nest gecontroleerd op Heupdysplasie (HD) Elleboogdysplasie (ED), en de ogen worden jaarlijks gecontroleerd PRA en Cataract.


Onze pups worden geboren in de huiskamer, waar ze verblijven totdat ze naar hun nieuwe baasjes gaan.
Wij besteden veel tijd en aandacht aan ons nestje, om ze een goede basis mee te geven, en te kunnen laten opgroeien tot mooie, gezonde en vriendelijke labradors. Het karakter dat het ras zo eigen is.


Labrador Retrievers van de Jagershoek,
Jeanette van Kuyeren van Gent ,
Jagerstraat 1 ,
2623 HW Delft ,
015-2618079, jagershoek@casema.nl

De ouderdieren

Moeder Fleur heeft Heupen B, Ellebogen vrij en een geldig oogcertificaat. Heeft op de tentoonstellingen die wij bezochten steeds een uitmuntend behaald en eenmaal tot nu toe een plaatsing. De stamboom van Fleur kan je bekijken door op deze link te klikken: www.hilldreams.nl/stamboom-fleur.pdf.
De gezondheidsuitslagen en de stamboom van vader Wilson ( Nederlands kampioen) kun je inzien door op deze link te klikken: www.hilldreams.nl/pages/wilson.htm

Fleur in stand aan het strand

vrijdag 11 mei 2007

Even een kort berichtje van mij, ben gevloerd door een griep heb gisteren met 39.4 heerlijk in bed gelegen, Jan was thuis en heeft de honden gedaan, kon ik even ziek zijn.
Vandaag ben ik weer om 5.30 opgestaan, Indy is al zo goed als droog en dat willen we graag zo houden.
Ben vanmorgen even bij mijn zusje op de koffie geweest, bij thuis komst gelijk de honden weer uitgelaten, zelfs dat vindt Indy geen probleem, ze zit danwel niet in de bench maar in de binnenren (die wij nu maar omgedoopt hebben tot box), en dat accepteerd ze gelaten, geweldig makkelijk hondje is ze toch.
Vanmiddag ben ik maar op de bank gaan hangen, vind het sneu voor de honden om mijn bed in te gaan, en dit gaat goed, ze spelen met elkaar (Ruby en Indy) en de andere 2 labjes slapen.


Zelfs de voerbak gaat mee, hahahaha, tja 4x per dag moet er toch gegeten worden zelfs als je een dagje uit gaat.


Zo die bull heeft niets meer te vertellen als ik met mijn 10,5 kilo bovenop haar ga zitten.

WHOOPY&DIESEL



Deze foto kreeg ik toegestuurd van Virgil&Femke met hun honden Whoopy en Diesel, met dit lekkere weer even gezellig weg met z,n allen.

woensdag 9 mei 2007



Deze prachtige foto stuurde Tine naar mij op.

Ze heeft zich ingeschreven voor de pupcursus met Fleur.

Het is goed om individuel met je hond bezig te zijn.

Vanmiddag ga ik naar de dierenarts om Indy voor de tweede keer te laten inenten, en ontwormen.Ze zijn vandaag alweer 9 weken.

dinsdag 8 mei 2007

Vanmorgen ben ik gezellig bij Ayla en Bikkel op visite geweest, Mariette en Fred hadden voor teken druppels gezorgt, en die ben ik op wezen halen.
Heerlijk die Ayla, ze hebben ook heel veel plezier met haar, en hebben ook alles voor hun honden over.
Fleur gaat 2 weken bij hun logeren als wij naar Spanje op vakantie gaan, fijn dat het kan.
Daarna gaan de honden twee weken nog met ons op vakantie naar Belgiƫ.
Het is echt vakantie voor ons en de honden, mijn nichtje heeft ook 3 honden, en daar zorgen wij dan voor, en hun kunnen lekker zelf met hun gezin op vakantie.
Tevens gaat Diesel ook mee, Virgil en Femke gaan hem zelf daarheen brengen, zij gaan naar Parijs toe.
Heb geen foto's verder gemaakt, maar die komen er wel aan.
De mensen uit Almere van Sjan, sturen die binnenkort aan mij op, het gaat heel goed met Sjan, hij heeft zich goed gedragen tijdens hun vakantie.

maandag 7 mei 2007

Zo nu even weer een berichtje vanuit de "Jagershoek", heb een gezellig maar druk weekend achter de rug, onze kleinzoon Giovanni kwam gezellig logeren, en we hebben verder veel visite gehad.
Met Indy gaat het super, ze accepteerd de bench zonder morren, ga om 5.30 mijn bed uit om haar uit te laten, ze is tot nu toe steeds droog (geweldig), buiten doet ze gelijk haar behoeften.
Als ik thuis kom, speelt ze met de andere honden, om 7.45 ga ik met de grote honden wandelen, zet Indy eerst in de binnenren, en geef haar eten en wat te kluiven.
Als ik thuiskom hoor ik haar niet, ze slaapt dan weer.
De grote honden krijgen hun eten, en dan loop ik nog een keer met Indy naar buiten, waar ze weer haar behoeften doet, thuis gekomen mag ze dan spelen met de andere honden, waarna ze heerlijk tegen haar moeder in slaap valt in de grote mand.
Indy eet nu ook wat slechter sinds ze geen concurentie meer heeft van haar broertjes en zusjes, maar dit is heel normaal, hou zelf gewoon de tijden van het voedingsschema aan.
Meestal met 9 weken, gaan ze weer beter eten.
Kreeg verder vragen over de vit C, dit krijgen ze omdat een hond zelf geen vit C, aanmaakt.
Je kunt het geven in een stukje worst of Kaas, door het eten (zeker als ze wat minder goed eten) gaat vaak niet, probeer het ze dan maar zo te geven.
Toen de pupjes nog hier woonden kregen ze het door de pap, in de vorm van roosvice.
Succes allemaal, geniet net zo van jullie hondje, als ik van de mijne.


Lieve foto van Denzel uit Wassenaar.