Labrador Retrievers van de Jagershoek

Omdat wij op een hoek wonen in de Jagerstraat hebben wij onze kennel "De Jagershoek" genoemd. En omdat wij Labradors fokken is dat ook een hele toepasselijke naam.


Wij zijn lid van de Nederlandse Labrador Vereniging (NLV), en van de Fokkerskring en wij fokken alleen met honden die qua gezondheid en karakter voldoen aan de eisen van de rasvereniging.


Onze ouderdieren worden dus voorafgaand aan een nest gecontroleerd op Heupdysplasie (HD) Elleboogdysplasie (ED), en de ogen worden jaarlijks gecontroleerd PRA en Cataract.


Onze pups worden geboren in de huiskamer, waar ze verblijven totdat ze naar hun nieuwe baasjes gaan.
Wij besteden veel tijd en aandacht aan ons nestje, om ze een goede basis mee te geven, en te kunnen laten opgroeien tot mooie, gezonde en vriendelijke labradors. Het karakter dat het ras zo eigen is.


Labrador Retrievers van de Jagershoek,
Jeanette van Kuyeren van Gent ,
Jagerstraat 1 ,
2623 HW Delft ,
015-2618079, jagershoek@casema.nl

De ouderdieren

Moeder Fleur heeft Heupen B, Ellebogen vrij en een geldig oogcertificaat. Heeft op de tentoonstellingen die wij bezochten steeds een uitmuntend behaald en eenmaal tot nu toe een plaatsing. De stamboom van Fleur kan je bekijken door op deze link te klikken: www.hilldreams.nl/stamboom-fleur.pdf.
De gezondheidsuitslagen en de stamboom van vader Wilson ( Nederlands kampioen) kun je inzien door op deze link te klikken: www.hilldreams.nl/pages/wilson.htm

Fleur in stand aan het strand

zaterdag 7 april 2007



Dit is het zwarte reutje met het gele bandje, genaamd Dobbe, hij gaat bij een andere zwarte labrador genaamd Beer wonen.


Even weer een klein berichtje, de pupjes zijn vandaag nog niet naar buiten geweest, het was nog wat fris in de tuin s'morgens, en s'middags zijn er nog een aantal pupeigenaren langs gekomen.

Morgen gaan we het opnieuw proberen, de hondjes gaan steeds meer eten, ik moet nu al 2 liter pap per keer voor ze maken, en alles gaat schoon op. Ook de pupbrokken hoef ik niet meer met de mixer fijn te malen, warm water of bouillon erop gaat al prima, en ze eten 2 bakken per keer op.Wat dat betreft zijn het echte labradors, hahahaha, ze lusten er wel pap van. En wat erin gaat komt er ook weer uit.(tja ze houden mij wel van de straat, dat labradorvolkje).

Mijn handen zijn net schuurpapier van al dat gesop, maar heb het er graag voor over, blijf het kleine wondertjes vinden, en ze zijn zo vertederend.(oordeel zelf maar)

vrijdag 6 april 2007



Lieve baasjes voor de kleine Bo.

De gezamelijke maaltijd.


Heb eerst allen pupjes geteld toen je weg ging Hetty, hahahahaha.


zo die had je nog tegoed.


Mooi dat pigment.

Ben jullie echt niet vergeten, maar heb het erg druk gehad, Hetty kwam logeren, en we hebben een aantal nieuwe eigenaren van onze pupjes nog op bezoek gehad.

De pupjes zijn voor de 2x ontwormd.

Morgen, als het mooi weer is mogen de pupjes voor het eerst naar buiten in de tuin, zal laten weten hoe het gaat.

Miranda heeft met haar spiegelreflex camera, mooie foto's gemaakt, ze komt nogmaals terug als de pupjes ongeveer 6 weken zijn.



Zeg nou zelf, hier smelt je toch voor.


Ja hier zijn geen woorden nodig, zo mooi.

dinsdag 3 april 2007



Fred en Mariëtte met hun kleine gele meisje Ayla, ook dit hondje krijgt een heel goed huis, tevens hebben ze nog een grote zwarte labrador reu, wat zullen ze straks een plezier hebben met z,n tweetjes.



Abayomi"Barry"v.d.Jagershoek.


Ruby (de vlinder) is een goede oppas voor de labjes.


Vandaag zijn de nieuwe eigenaren van "BO"-nny geweest, dat is het zwarte teefje met het witte bandje, ook bij deze mensen heb ik een goed gevoel.

Het hondje is erg welkom in hun gezin met 4 grotere kinderen.



Onze" kleine Fleur", gaat bij deze mooie labjes wonen.

maandag 2 april 2007



En dit is de" Jagershoek" s'avonds, de hondjes hebben gegeten, de pap is van hun snoetjes en pootjes gewassen, en dan heerlijk slapen.

Ze hebben het ritme al aardig te pakken, we horen ze niet meer, s'morgens loopt mijn wekker om 5.30 af, dan ga ik eerst de grote honden uitlaten, als ik terug kom ga ik pap maken voor de pupjes, dan worden ze pas wakker.

Kinderen zijn ook erg belangrijk voor de socialisatie van de pupjes, Giovanni en Zoë werken daar graag aan mee.

We kregen vandaag te horen, dat de hondjes volgende week woensdag worden gechipt.

De woensdag daarop worden ze ingeënt.
Gaat toch eigenlijk allemaal snel.


Giovanni kwam oma vandaag weer helpen met de pupjes, hij vondt ze alweer zo groot geworden.


Kleine"Fleur" met haar nieuwe bazin, ze gaat vast een prachtig leventje tegemoet.

zondag 1 april 2007



Tja en als mama in de buurt komt, dan is gelijk de melkbar open.


Ruby (onze vlinder) is niet weg te krijgen bij de kleintjes, ze is erg lief voor ze.


Op zo,n speeltje kan je ook heerlijk slapen.


De wereld van onze pupjes is weer wat groter sinds gisterenavond, ze kunnen nu ook in de ren lopen, en dat deden ze ook.

Alsof ze nooit anders hebben gedaan.

Vandaag ook weer een aantal mensen geweest, ze zijn allemaal echt erg lief voor onze hondjes, en verheugen zich erop om ze te mogen ophalen (wat ik me goed voor kan stellen, nog even geduld, en ook ik wil nog even van dat prachtige spul kunnen genieten)