Labrador Retrievers van de Jagershoek

Omdat wij op een hoek wonen in de Jagerstraat hebben wij onze kennel "De Jagershoek" genoemd. En omdat wij Labradors fokken is dat ook een hele toepasselijke naam.


Wij zijn lid van de Nederlandse Labrador Vereniging (NLV), en van de Fokkerskring en wij fokken alleen met honden die qua gezondheid en karakter voldoen aan de eisen van de rasvereniging.


Onze ouderdieren worden dus voorafgaand aan een nest gecontroleerd op Heupdysplasie (HD) Elleboogdysplasie (ED), en de ogen worden jaarlijks gecontroleerd PRA en Cataract.


Onze pups worden geboren in de huiskamer, waar ze verblijven totdat ze naar hun nieuwe baasjes gaan.
Wij besteden veel tijd en aandacht aan ons nestje, om ze een goede basis mee te geven, en te kunnen laten opgroeien tot mooie, gezonde en vriendelijke labradors. Het karakter dat het ras zo eigen is.


Labrador Retrievers van de Jagershoek,
Jeanette van Kuyeren van Gent ,
Jagerstraat 1 ,
2623 HW Delft ,
015-2618079, jagershoek@casema.nl

De ouderdieren

Moeder Fleur heeft Heupen B, Ellebogen vrij en een geldig oogcertificaat. Heeft op de tentoonstellingen die wij bezochten steeds een uitmuntend behaald en eenmaal tot nu toe een plaatsing. De stamboom van Fleur kan je bekijken door op deze link te klikken: www.hilldreams.nl/stamboom-fleur.pdf.
De gezondheidsuitslagen en de stamboom van vader Wilson ( Nederlands kampioen) kun je inzien door op deze link te klikken: www.hilldreams.nl/pages/wilson.htm

Fleur in stand aan het strand

zaterdag 3 maart 2007

Zaterdag 3 maart (dag 61)

Fleur at vanmorgen weinig (echt met lange tanden).
De temperatuur is vandaag de gehele dag 37.5 gebleven (ging zelfs twijfelen of hij niet stuk was, bleek bij controle niet zo te zijn)
Heb vandaag de dienstdoende dierenarts gebeld, om te vertellen dat we de pupjes snel verwachten (het is tenslotte weekend, en onze eigen dierenarts is vrij)
Annelie Spronk (de eigenaar van Wilson) belde ook nog op, om te vragen hoe het ervoor stond.
Fleur sliep vandaag heel veel en vast.
At s'middags haar bak wel leeg, en ook vanavond schoon alles op.
Vanavond om 20.00 slijmverlies.
Tijdens het uitlaten is de ontlasting dun.
Het is nu 22.15 en mijn oudste dochter Angelique komt binnen.
Verder verslag zal ik morgen uitbrengen.
vrijdag 2 maart. (dag 60)

De temperatuur van fleur schommelde de gehele dag tussen de 37.2 en de 37.8.
Was een spannende dag, Fleur zocht constant mijn gezelschap.
Heb vannacht beneden geslapen, een matras naar beneden gesleept,wat Fleur erg leek te waarderen,ze kwam gezellig naast mij liggen, heb dus haast niet kunnen slapen, om het uur eruit om Fleur een plas te laten doen.
Tevens regende het vannacht flink.
Op de dag is Petra nog zo aardig geweest om de doos schoonmaakmiddel voor mij op te gaan halen, die ik reeds had besteld, (ik wilden liever bij Fleur blijven).
Virgil en Femke kwamen nog langs om kip te brengen,en tevens nog even de laatste foto's te maken van de buik van Fleur.( afspraak gemaakt dat ik hun zou bellen als de pupjes geboren zijn) ze boden gelijk heel lief aan, dat als we hulp nodig hebben, we hun mogen bellen.
Iedereen alvast heel erg bedankt voor de steun en het meeleven.
Het duurt nu niet lang meer.

donderdag 1 maart 2007

donderdag 1 maart (dag 59)

Vandaag nog even boodschappen gedaan, hoef ik daar in elk geval niet meer de deur voor uit, heb alles gehaald tot en met het weekend.
Verder hebben we nu alles standby staan voor de bevalling, jullie zien het wel op de foto.
Fleur haar ontlasting is brijig, en niet dat mooie hoopje (nou ja) wat we van haar gewend zijn.
Ze slaapt erg vast (snurken, zwaar ademhalen), schijnt er allemaal bij te horen.
Zal de temperatuur nog even vermelden aan jullie : 7.00/37.6 11.00/37.5 13.00/37.7 15.00/37.7 19.00/37.6.
Om 23.00 moet ik het nogmaals doen, het is nog rustig tot nu toe.
Fleur en Max hebben vanavond een bak pens met smaak gegeten (wij hebben ons maar vergrepen aan stampot rauwe andijvie)
Het lijkt wel of ik moet bevallen, alles moet schoon en de was gelijk weggestreken (nestdrang?) is lang geleden dat ik dit zelf heb meegemaakt.
Morgen weer het vervolg.

woensdag 28 februari 2007


Woensdag 28 februari.

Fleur eet nog steeds goed, het is vandaag dag 59 voor haar, de temperatuur was vanmorgen om 7.00 uur 37.6 en om 11.00 uur 37.7 om 15.00uur 37.4, om 19.00 uur 37.7 en om 23.00 uur 37.6.
Vanmorgen kwamen Petra en Jacqueline ( 2 buurvrouwen) op de koffie, en natuurlijk naar Fleur kijken.
Zij gaan de komende weken voorlopig even de andere honden voor mij uitlaten, hoeven deze de lange wandelingen niet te missen ( geweldig toch zulke fijne buren)
Zometeen ga ik even op onze andere kleindochter Demi (7 mnd) passen, Jan is dan thuis bij Fleur, ik wil niet dat ze nu nog alleen is, je kunt goed merken dat ze het erg prettig vindt als ik in haar buurt blijf (ik soms minder, als ik op de bank ga zitten vindt ze het nodig om bovenop mijn schoot te kruipen (Fleur+ inhoud(op de echo waren er 8 te zien), de verwarming mag dan van mij wel een paar graden lager pfffffffffff haha
Morgen ga ik weer verder met het vervolg van de soap "v.d.Jagershoek".

dinsdag 27 februari

Vandaag is een redelijk rustige dag geweest,het is de 58 ste dag voor onze Fleur.
De temperatuur begint iets te schommelen tussen de 37.3 en 37.8.
Heeft erg goed gegeten vandaag (ik blij)
Slaapt veel, maar reageert nog steeds enthousiast als er iemand langs komt (het blijft tenslotte een echte labrador)
Vanmiddag kwam Lien nog even een warmte lamp brengen (ze had deze nog extra liggen, en ik ben ermee geholpen) en natuurlijk bleef ze even thee drinken en hebben we het zoals gewoonlijk over de honden gehad.
's Avonds kwam onze schoonzoon Dennis even de stangen in de werpkist plaatsen, en heeft gelijk de warmtelamp opgehangen, nu is echt alles er klaar voor, het wachten is nu begonnen ze mogen komen, wij zijn er nu helemaal klaar voor!

maandag 26 februari 2007


maandag 26 februari.

Vanmorgen heb ik erg moeten lachen om onze Fleur,ze loopt erbij alsof ze een oude hond is (sjok,sjok), opeens zag ze in de verte een poes, en ineens kwam de oude Fleur naar boven,ze moest erachter aan, daar ging ze met haar dikke buik, lang hield ze dit niet vol overigens. Denk nu niet dat ze een hekel aan poezen heeft. Maar het is zo,n leuk spelletje om erachter aan te rennen.
Vandaag had ik mijn kleinkinderen Giovanni en Zoƫ, ze hebben vakantie, de honden vinden het geweldig als ze hier zijn, heerlijk al die aandacht.
De kinderen hebben ook de pupjes voelen bewegen in Fleur haar buik(konden er geen genoeg van krijgen.
Ook de werpkist was vandaag een dankbaar object, de playmobiel poppetjes werden er in uitgestalt, ach vandaag mocht het nog even, straks is het,het terrein van de Fleur en haar pupjes.
Met Fleur gaat het overigens zijn gangetje,heeft goed gegeten(ben blij dat ze dat nog doet), en de temperatuur laat ook nog niets afwijkens zien.
Ga nu de honden doen en het eten bereiden(tja het leven van een huisvrouw gaat niet over rozen,hahahaha)

zondag 25 februari 2007

zondag 25 maart 2007.
We beginnen nu echt af te tellen, deze week gaat het gebeuren. Fleur ligt de hele dag te slapen, dan kunnen de pupjes goed groeien. Naar buiten wil ze alleen voor een plas en een hoop en dan weer gauw naar binnen! Slapen en eten! Max voelt zich ook wel thuis in de kraamkamer, hij wordt vast een lieve pleegvader.