Labrador Retrievers van de Jagershoek

Omdat wij op een hoek wonen in de Jagerstraat hebben wij onze kennel "De Jagershoek" genoemd. En omdat wij Labradors fokken is dat ook een hele toepasselijke naam.


Wij zijn lid van de Nederlandse Labrador Vereniging (NLV), en van de Fokkerskring en wij fokken alleen met honden die qua gezondheid en karakter voldoen aan de eisen van de rasvereniging.


Onze ouderdieren worden dus voorafgaand aan een nest gecontroleerd op Heupdysplasie (HD) Elleboogdysplasie (ED), en de ogen worden jaarlijks gecontroleerd PRA en Cataract.


Onze pups worden geboren in de huiskamer, waar ze verblijven totdat ze naar hun nieuwe baasjes gaan.
Wij besteden veel tijd en aandacht aan ons nestje, om ze een goede basis mee te geven, en te kunnen laten opgroeien tot mooie, gezonde en vriendelijke labradors. Het karakter dat het ras zo eigen is.


Labrador Retrievers van de Jagershoek,
Jeanette van Kuyeren van Gent ,
Jagerstraat 1 ,
2623 HW Delft ,
015-2618079, jagershoek@casema.nl

De ouderdieren

Moeder Fleur heeft Heupen B, Ellebogen vrij en een geldig oogcertificaat. Heeft op de tentoonstellingen die wij bezochten steeds een uitmuntend behaald en eenmaal tot nu toe een plaatsing. De stamboom van Fleur kan je bekijken door op deze link te klikken: www.hilldreams.nl/stamboom-fleur.pdf.
De gezondheidsuitslagen en de stamboom van vader Wilson ( Nederlands kampioen) kun je inzien door op deze link te klikken: www.hilldreams.nl/pages/wilson.htm

Fleur in stand aan het strand

zaterdag 28 april 2007

Begin zo langzamerhand last te krijgen van het lege nest syndroom, vandaag vertrokken er 3 hondjes in plaats van 2, maar ze krijgen het allemaal goed en dat is het belangrijkste.
En ik heb toch weer een heleboel mensen blij gemaakt met een prachtig hondje.
Tot nu toe alleen maar leuke mensen, en de hondjes die weg zijn, doen het erg goed bij de nieuwe eigenaren, ze slapen zonder morren in hun bench, en de autoritten verliepen bij ieder zonder probleem.
Het is ook zo,n heerlijk rustig nest geweest, en stuk voor stuk prachtig om te zien, heb helemaal geen problemen gehad, dus dit was voor mij een geweldige ervaring, en zeker voor herhaling vatbaar.
Morgen vertrekt Dobbe, naar zijn baasjes, en maandag vertrekt Ayla, alleen Denzel blijft nog tot vrijdag, dan kan ik me met Indy bezig gaan houden.


Hier was Sjan nog een stuk kleiner, speciaal voor jullie nog even deze foto.


Vanmiddag was het dan ook zover voor jullie om Sjan (dit betekend beroemdheid) te komen ophalen, ze vonden hem erg gegroeid, en waren erg blij met hem, ze hebben wel een jaar lang gezocht naar een mooie lichte labrador, en mooi is hij zeker, ben heel benieuwd hoe het hem zal vergaan in zijn nieuwe woonplaats Almere.

Geniet van jullie week vakantie samen met Sjan, en als er wat is altijd bellen.



Ja en dan een week eerder dan gepland stond, belde Rob en Melanie op, of ze Bobby mochten komen halen, ik had al de papieren al in orde gemaakt van de week, dus vond het goed, wat waren ze gelukkig (tot tranen aan toe)

Ook dit zijn hele lieve mensen die het beste met Bobby voor hebben, wij komen zeker een keer gezellig bij jullie langs.

Geniet van dit prachtige mannetje, en laat me weten hoe het hem vergaat bij jullie.



En dit zijn de nieuwe baasjes van het hondje die nog geen baasje had, ze kwamen vandaag kennis maken met Denzel, volgende week vrijdag komen ze hem ophalen, en vertrekt hij naar Wassenaar.

Mijn gevoel was ook gelijk tijdens het telefonische contact goed, en dat bleek al gelijk toen ze hier kwamen kennis maken, ook jullie wensen wij heel veel geluk met Denzel toe, ze hebben sinds lange tijd een labrador gehad maar deze is recent overleden.



En vanmorgen was het dan eindelijk zover, Marianne en Erik kwamen , na lang te hebben gewacht, hun Barry ophalen. Een heerlijk stel mensen, die zeker goed voor hem zullen gaan zorgen.

Vanmiddag belde ze op, om verslag te doen van de terugreis, Barry heeft zich goed gedragen in de auto, keek even om zich heen, zo van wat een grote wereld, en ging vervolgens heerlijk slapen.

Lieve luidjes heel veel geluk met jullie Barry vanuit Delft.

vrijdag 27 april 2007

Het wordt steeds stiller in de Jagershoek, er lopen nu nog maar 7 hondjes rond, in plaats van elf.
Morgen vertrekken er weer twee.
Tevens hebben er vandaag mensen gebeld uit Wassenaar die heel graag het reutje Denzel willen hebben, ze komen morgen kennis maken, en omdat ze nog een weekje weg gaan, blijft Denzel tot volgende week vrijdag bij ons.
Bij deze mensen had ik gelijk een goed gevoel, ze hebben al eerder een labrador gehad, dus weten waar ze aan beginnen, heerlijk dat ook Denzel nu naar fijne mensen toe gaat.
Zal morgen verder vertellen hoe het is gegaan.

Iedereen die een labje" van de Jagershoek"thuis hebben heel veel hondenplezier gewenst, en laat vooral weten hoe het ze vergaat, en bellen als jullie met vragen zitten, of gewoon voor een gezellig praatje.

Nog even een foto van gisteren avond, alle hondjes zijn lekker aan het rennen en spelen in de tuin.


Pauline en kleine Fleur, er wordt wat geknuffeld bij de Jagershoek.


Even zoenen Yelle.


Ja en dan is het ook zover voor Sicco en Yelle, zij kwamen vanmiddag hun Senna ophalen, wat waren ze gelukkig met hun mooie meisje.

Het bericht vanavond was dat de autorit naar huis prima is verlopen, en Senna nu lekker in de tuin was.

Sicco en Yelle ook jullie natuurlijk heel veel hondenplezier met jullie Senna, en zijn jullie in de buurt, dan weet je, jullie zijn altijd welkom.



En daar vertrekt het mooie zwarte teefje Bo naar haar nieuwe huis, heel veel liefde en plezier met haar.

En laat ons snel weten hoe het haar vergaat bij jullie.



Nog even laten zien, hoe je een hond het beste kunt vasthouden.


Ook de kleine Bo werdt vandaag opgehaald, en vertrok richting Wassenaar, jullie natuurlijk ook heel veel hondenplezier gewenst, maar dat lukt dit leuke gezin zeker wel.

Hebben jullie vragen, altijd bellen hoor, ik heb hele geduldige oren.



Zo, ik kan eindelijk breeduit gaan liggen, ook Diesel vindt de bench geen straf zo te zien.


Whoopy en Diesel


Virgil met Whoopy en Diesel.


En dan is het zover voor Virgil&Femke, ook zij kwamen vanmorgen hun Diesel ophalen, Het gaat prima met Diesel in zijn nieuwe huis, en bij zijn vriendje de franse bulldog (whoopy).

Virgil en Femke ook jullie heel veel geluk met Diesel.

donderdag 26 april 2007



Fleur ligt hier heel ontspannen te slapen in haar bench.

Lieve Tine en Fam, wens jullie vanuit hier, heel veel plezier met Fleur toe, en wij houden zeker contact, Fleur een dikke knuffel van pleegmoeder Jeanette, en de rest van de fam.




De bench is belangrijk voor het jonge hondje, een pupje moet ook rusten, anders blijven zij net als jonge kinderen doorgaan met spelen, hun remmetje werkt nog niet zo goed, en dit is niet goed voor hun gewrichten.

Bij Tine thuis ging het gelijk al goed.



Heerlijk voor mij, om te zien hoe blij mensen zijn met hun nieuwe huisgenootje. Het is jullie zo gegund.


Fleur en haar nieuwe huisgenootjes.



En gisteren was het dan zover, kleine Fleur vertrok naar haar nieuwe huis, de auto reis verliep prima, ook het slapen in de bench is goed gegaan evenals het eten.

Tine gaf wel een goede tip, de maatbeker van proplan geeft meer voer aan dan wenselijk, dus weeg het voer op een keukenweegschaal na, anders krijgt het hondje teveel, en dat is ook niet de bedoeling.

Verder ervaarde Tine, kleine Fleur, als een heerlijk stabiel hondje, en dat zijn voor mij heerlijke berichten om te horen.

Plaats nog even wat foto's van het nieuwe huis van Fleur en haar vriendinnen labjes.

dinsdag 24 april 2007



Morgen vertrekt onze kleine Fleur naar haar nieuwe baasjes, en ze gaat een geweldige leventje tegemoet, lieve mensen, drie prachtige gele labrador vriendinnen, paarden en poezen, nee deze mooie gele lab gaat zich niet vervelen.



Vandaag heb ik 2 makrelen schoon gemaakt voor de hondjes ze vonden het heerlijk, heb wel even geteld of mijn vingers er nog aan zaten.


De hondjes vinden het heerlijk om te kluiven, hier ligt Indy met een runderoor.


Vandaag de laatste zaken in orde gemaakt wat betreft de papieren, die met de hondjes mee gaan naar hun nieuwe baasjes, het bestelde voer werdt vandaag ook geleverd, en tot mijn grote verbazing kwamen ook de stambomen vandaag binnen.

maandag 23 april 2007



Sjan


Sjan

Senna


Senna


Indy


Indy


Fleur


Fleur


Dobbe


Dobbe


Diesel

Diesel


Denzel


Denzel


Bobby


Bobby


Bo


Bo


Barry


Barry


Ayla


Ayla


We waren vanmorgen ineens het oranje bandje van Senna kwijt en konden het nergens vinden, jullie mogen raden waar we het terug vonden...................... in de ontlasting van een van de hondjes, dus nu moeten we daar ook heel goed op gaan letten.


Spelen met de beer.


Een nieuw speeltje in de vorm van een beer, moet even onderzocht worden, en natuurlijk met de tandjes bewerkt worden.