Labrador Retrievers van de Jagershoek

Omdat wij op een hoek wonen in de Jagerstraat hebben wij onze kennel "De Jagershoek" genoemd. En omdat wij Labradors fokken is dat ook een hele toepasselijke naam.


Wij zijn lid van de Nederlandse Labrador Vereniging (NLV), en van de Fokkerskring en wij fokken alleen met honden die qua gezondheid en karakter voldoen aan de eisen van de rasvereniging.


Onze ouderdieren worden dus voorafgaand aan een nest gecontroleerd op Heupdysplasie (HD) Elleboogdysplasie (ED), en de ogen worden jaarlijks gecontroleerd PRA en Cataract.


Onze pups worden geboren in de huiskamer, waar ze verblijven totdat ze naar hun nieuwe baasjes gaan.
Wij besteden veel tijd en aandacht aan ons nestje, om ze een goede basis mee te geven, en te kunnen laten opgroeien tot mooie, gezonde en vriendelijke labradors. Het karakter dat het ras zo eigen is.


Labrador Retrievers van de Jagershoek,
Jeanette van Kuyeren van Gent ,
Jagerstraat 1 ,
2623 HW Delft ,
015-2618079, jagershoek@casema.nl

De ouderdieren

Moeder Fleur heeft Heupen B, Ellebogen vrij en een geldig oogcertificaat. Heeft op de tentoonstellingen die wij bezochten steeds een uitmuntend behaald en eenmaal tot nu toe een plaatsing. De stamboom van Fleur kan je bekijken door op deze link te klikken: www.hilldreams.nl/stamboom-fleur.pdf.
De gezondheidsuitslagen en de stamboom van vader Wilson ( Nederlands kampioen) kun je inzien door op deze link te klikken: www.hilldreams.nl/pages/wilson.htm

Fleur in stand aan het strand

zaterdag 21 april 2007



Melanie, Anna en de kleine Bobby.


Dobbe vondt het heerlijk even lekker alleen in de tuin spelen, zonder dat er een broer of zus in je staart of oren hapt.

Beetje jaloers zijn ze daar achter het hekje wel, straks mogen zij er weer even uit.



Dobbe (gele bandje) aan het spelen met onze Ruby.

Onze mooie zwarte Bo.


Geweldig deze foto van 2 blonde schonen


Rob,Melanie en de kleine Anna verheugen zich erg op de komst van hun Bobby. Ze kwamen vandaag voor de laatste keer kijken, en over 2 weken komen ze hun kleine vriendje ophalen.

Anna was erg teleurgesteld toen ze weg gingen, liever was ze bij de hondjes gebleven.

Wat ga ik dit straks missen, het komt nu steeds dichter bij dat de eerste hondjes het nest gaan verlaten. Heb het er op een voor mij prettige manier druk mee, een heel strak schema, volgens mij weet ik me straks geen raad met de vrije tijd die ik dan weer over heb, hou wellens waar zelf een pupje hier, maar toch is dat wat anders dan de zorg voor 11 pupjes, hoe snel wen je eraan om je ritme volkomen aan de hondjes aan te passen. Ben voor mijzelf deze week weer begonnen met de gebruikelijke ochtend wandeling met de grote honden, Fleur is weer dezelfde als voorheen, heerlijk zwemmen, af en toe door een dode vis rollen, met als gevolg dat ze weer gewassen moet worden eenmaal thuis. Maar eerst om half 6, s'morgens begint mijn taak bij de pupjes, poepjes ruimen, fleur erbij laten om te drinken, daarna de pupjes brokken geven en vers water, en dan kan ik pas gaan lopen met de andere honden, en als ik thuis kom, Fleur wassen, weer poepjes ruimen, de pupjes wat te kluiven geven, en wachten totdat de buren wakker zijn dan kunnen ze naar buiten (weet dat ik erg bof met het weer), daarna kan ik het hok binnen leeg gaan ruimen en schoon maken met dettol. De vieze grasmat naar buiten deze inspuiten met dettol en met de hogedruk reiniger schoonmaken.
Het binnen hok weer netjes maken voor de nacht, de wasmachine staat al volop te draaien, want zelfs het speelgoed is besmeurd (zal jullie verdere details besparen), bakken schoon maken, vergeet ik nog te vermelden dat de andere honden natuurlijk ook moeten eten en schoon water tot hun beschikking moeten hebben. En dan ben ik aan de beurt voor de eerste kop koffie, als alles klaar is ga ik pas onder de douche, en zijn we allemaal tevreden.


En na het eten, moet er toch echt even uitgebreidt geknuffeld en gespeeld worden, en wij zijn een dankbaar slachtoffer.

Daarna gaan de lichten hier uit, en gaan ze ook echt allemaal slapen, je hoort de pupjes s'nachts niet. (wel zo prettig voor de buren)



Ayla is slim zij heeft het goed bekeken.


Het wordt steeds drukker bij de trog met eten, heb er twee neergezet maar ze gaan met z,n allen precies bij die ene trog voer staan.

vrijdag 20 april 2007



Bobby (lila-bandje)


links"Bobby"en rechts "Diesel".


Mama Fleur zit te wachten, doe dat hek nu maar open, die kindjes hun tandjes zijn zo scherp, en de kleintjes maar over elkaar heen buitelen om nog maar een tepel te kunnen pakken, je weet maar nooit of er nog iets in zit, zou zonde zijn.


vier van de zes zwarte pupjes bij elkaar.


Ook al eten de pupjes zelfstandig 4x op een dag, toch is de melkbar van mama nog erg in trek. Fleur is zo,n lieve moeder, ze accepteerd alles van haar kroost.


Maakt slaperig die buitenlucht, hahahahaha, vond dit zo,n grappige foto.


Met zijn tweetjes op onderzoek uit in de keuken, is nog veel leuker dan alleen (samen sta je sterk) even onze tandjes uit proberen.


Vandaag zijn onze hondjes natuurlijk weer heerlijk buiten geweest, Mariette belde vanmorgen of ze op de koffie mocht komen, en even naar haar Ayla mocht kijken, we hebben gezellig zitten kletsen over van alles, en natuurlijk de hondjes.

Ook Mariette verheugd zich samen met haar man Fred op de komst van hun tweede labje, ze is jullie van harte gegunt hoor, zal het bij jullie heerlijk hebben, samen met Bikkel.



Yelle met haar Senna.


Sicco met zijn Senna.

donderdag 19 april 2007



Vandaag belde een hele lieve mevrouw mij , die net als ik een nestje labradors heeft, ze was van mening dat wij veel gemeen hebben samen, ook zij heeft het hart op de juiste plaats zitten voor onze mooie ras, wens haar vanuit hier heel veel succes, en vooral heel erg genieten, het gaat veel te snel voorbij.

Mensen als jullie iets van mij willen weten, of gewoon gezellig over de labjes willen kletsen, moeten jullie dit gewoon doen, vind het alleen maar erg gezellig en leuk, en laten we eerlijk zijn er valt genoeg bij te leren over onze gezamelijke hobby. En als ik tijd heb sta ik jullie graag te woord, neem alleen niet op als ik mijn hondjes aan het verzorgen ben.



Ruby is een dankbaar slachtoffer voor de kleine labjes, ze is als een moedertje voor ze.

Denk nu niet van o, jee ze hebben daar een gladde vloer, want normaal liggen hier voor de honden altijd kleden op de vloer, alleen nu even niet omdat het allemaal goed schoon moet blijven.

Weet donders goed dat gladde vloeren funest is voor honden.



Senna maakt nu de dienst uit in onze huiskamer, ze lopen eigenlijk allemaal heel vrij door onze huiskamer, het is natuurlijk ook niet echt vreemd voor ze, daar ze vanaf het begin in onze woonkamer verblijven, ben benieuwd of de nieuwe eigenaren het aan hun hondje kunnen merken.


Onze oudste kleinzoon, geniet ook van zijn kleine vriendjes, hij wil ze het liefste allemaal houden.(ik ook eigenlijk wel)


Onze middelste dochter Patricia tussen de pupjes, jij durft, hahahahaha, ze kunnen al behoorlijk hun scherpe tandjes in je zetten.

Yelle en Sicco deze is voor jullie, vanmiddag hebben jullie toch nog even de kleine Senna kunnen zien.


Onze kleine vriendjes vandaag wederom heerlijk in de tuin.


Virgil & Femke, deze foto is speciaal voor jullie, nog even en dan mogen jullie je" zoon".op komen halen, weet als geen ander hoe jullie naar dit moment toeleven.Een prachtig nieuw huis en een nog mooiere Diesel, hahahahaha,(grapje, alhoewel????)


Ons prachtige zwarte mannetje, die op zoek is naar een even prachtige baas.


Gisteren was het dan zover, allen pupjes werden ingeënt, en ontwormd, de dierenarts kwam s'avonds eerst gezellig een hapje meeëten, en daarna werden allen hondjes aan een onderzoek onderworpen, ze hebben allemaal hun eerste uitmuntend binnen, onze dierenarts vondt ze allemaal prachtig, en erg gezond, en gelijk heeft hij, hahahahaha, ik heb hem niet tegen gesproken.

Dit is Indy, het hondje wat bij ons blijft wonen.

dinsdag 17 april 2007



En dit zijn mijn grote vrienden, van links naar rechts, MAX, RUBY EN FLEUR

En wij houden van dit nest" INDY", de "dikke zwarte teef" zoals ze werdt genoemd, hahahahaha (goed bedoelt hoor, maar ze was het zwaarste van de teefjes)



Dit is het zwarte reutje" Denzel"die door omstandigheden weer beschikbaar is, echt een pracht diertje.

Sinds gisteren staat hij weer op de NLV site, ben benieuwd wat voor baasje hij gaat krijgen.



De pupjes boften gisteren met het weer, het was heerlijk voor ze buiten, alleen eind van de middag heb ik ze om 17.30 naar binnen gehaald, het werd ineens behoorlijk fris.

Op Angelique haar schoot ligt "Sjan" te slapen.Hij gaat in Almere wonen.



De Jagershoek s'morgens vroeg, ze hebben net hun mama en de pap op.

Ik ga daarna met Jacqueline en haar hond Tara, weer wandelen met de grote honden (Fleur gaat ook weer mee)

Fleur geniet zichtbaar van haar zo gemisten wandelingen en het zwemmen, wat ze zo graag doet.



Mijn lieve oudste dochter Angelique, die mij zo trouw elke ochtend (als ze niet moet werken) komt helpen met de pupjes en het schoonmaken hier.

Zij gaat ze net zo missen als ik, vind het ook zo geweldig.



Kleine Fleur, was gisteren aan de beurt om lekker vrij door het huis te wandelen, heeft ze totaal geen moeite mee.


Goedemorgen allemaal, zo ziet de jagershoek er elke morgen uit, er moet dan nodig gesopt worden, ze plassen en poepen wat af de kleintjes, maar ik mag niet klagen de ontlasting is echt constant mooi, geen een die problemen heeft.

Zo dat was even een praatje over poep, hahahaha, gaat verder goed met mij hoor.

maandag 16 april 2007



Zo dus, en het ruikt hier naar roosjes, hahahahaha


Zo ziet het er s'morgens uit als ik mijn bed uit kom, wil ik toch ook even met jullie delen.


Zo is de situatie nu in de Jagershoek, de hondjes hebben wat meer ruimte om te spelen, en ze hebben het minder warm, we kunnen het raam boven de ruimte open zetten, en dat vinden ze erg prettig, gezien deze warme dagen, zo meteen mogen ze weer naar buiten, en dan kan ik de boel weer gaan soppen, want dat lukt nu niet goed meer met de hondjes erbij, hahahahahaha, wat kunnen ze er een bende van maken met z'n allen. Ik geniet nog steeds met volle teugen van deze beestenbende, maar realiseer me heel goed dat volgende week de uittocht gaat beginnen. Hou mijzelf steeds voor dat ze allemaal hele leuke baasjes gaan krijgen die ongetwijfeld heel blij zijn met hun nieuwe huisgenootje, en dat ik voor mijn gevoel er alles aan heb gedaan om ze een hele goede basis mee te geven. Wil ook verder heel graag van de nieuwe baasjes weten hoe het ze vergaat, dus heeeeeeeeeeel veel foto's sturen en mij laten weten hoe ze zich ontwikkelen, want trots ben ik op mijn eerste nestje labradors, en wat vind ik het leuk om te doen.


Erik en Marianne, deze foto is speciaal voor jullie.


Elke avond laten we een hondje vrij door het huis en de tuin lopen, en kunnen ze zich even alleen vermaken. Deze avond was het Barry (blauwe bandje), je kunt dan goed observeren hoe ze zich individueel gedragen. De hondjes zelf vinden het prachtig, heerlijk overal snuffelen, en uiteindelijk gaan ze ergens rustig liggen slapen.

zondag 15 april 2007



gezellige zondag allemaal, doe net als wij, zoek verkoeling in de schaduw, of neem een duik in het zwembad.

Tot morgen.


smoeltjes.


Aanvallen.


Hallo hebben jullie mama ergens gezien? wij wel ze liep net voorbij.


Het afsluitdopje van de droogmolen verwijderen we wel even voor je baas.


Dat vinden ze wel lekker, even afkoelen.


Ja en zoals het een echte labrador bekomt hebben ze nu hun privebad.


Volgens mij ziet zo het lege nestsyndroom eruit.

(hahahahaha, maar ik heb ze nog, ze spelen in de tuin)