Labrador Retrievers van de Jagershoek

Omdat wij op een hoek wonen in de Jagerstraat hebben wij onze kennel "De Jagershoek" genoemd. En omdat wij Labradors fokken is dat ook een hele toepasselijke naam.


Wij zijn lid van de Nederlandse Labrador Vereniging (NLV), en van de Fokkerskring en wij fokken alleen met honden die qua gezondheid en karakter voldoen aan de eisen van de rasvereniging.


Onze ouderdieren worden dus voorafgaand aan een nest gecontroleerd op Heupdysplasie (HD) Elleboogdysplasie (ED), en de ogen worden jaarlijks gecontroleerd PRA en Cataract.


Onze pups worden geboren in de huiskamer, waar ze verblijven totdat ze naar hun nieuwe baasjes gaan.
Wij besteden veel tijd en aandacht aan ons nestje, om ze een goede basis mee te geven, en te kunnen laten opgroeien tot mooie, gezonde en vriendelijke labradors. Het karakter dat het ras zo eigen is.


Labrador Retrievers van de Jagershoek,
Jeanette van Kuyeren van Gent ,
Jagerstraat 1 ,
2623 HW Delft ,
015-2618079, jagershoek@casema.nl

De ouderdieren

Moeder Fleur heeft Heupen B, Ellebogen vrij en een geldig oogcertificaat. Heeft op de tentoonstellingen die wij bezochten steeds een uitmuntend behaald en eenmaal tot nu toe een plaatsing. De stamboom van Fleur kan je bekijken door op deze link te klikken: www.hilldreams.nl/stamboom-fleur.pdf.
De gezondheidsuitslagen en de stamboom van vader Wilson ( Nederlands kampioen) kun je inzien door op deze link te klikken: www.hilldreams.nl/pages/wilson.htm

Fleur in stand aan het strand

zaterdag 8 maart 2008



Dit is een foto van onze mooie Guus, wat een prachtig kereltje is het toch.

Vandaag is het dan zover de eerste nieuwe toekomstige eigenaren komen de pupjes bewonderen.

Bedankt voor jullie lieve kaarten, die wij gisteren kregen inverband met het 1 jaar worden van mijn vorige nest, erg leuk dat jullie hier aan hebben gedacht.



Alleen maar genieten, het zijn van die heerlijke knuffels, en ze ruiken zo lekker.


Even gapen, tja je zult wel weer slaap hebben Guus.

Prachtig pigment weer.


Pauline met onze Guus, wat zijn ze mooi he.


De pupjes spelen nu met elkaar, er is veel meer leven in de werpkist, nog meer reden voor mij om vele uren bij de werpkist door te brengen, het is zo,n heerlijk gezicht.

vrijdag 7 maart 2008

Goedemorgen allemaal, op deze wijze wil ik alle honden uit het eerste nest van harte feliciteren, de honden zijn vandaag 1 jaar geworden.
DIESEL
BARRY
DENZEL
SJAN
DOBBE
BOBBY
INDY
FLEUR
BO
SENNA
AYLA

BEN ZO GELUKKIG DAT HET MET JULLIE ALLEMAAL ZO GOED IS GEGAAN, EN DAT AL JULLIE BAASJES ZO BLIJ MET JULLIE ZIJN.
HET IS VOOR MIJ ALS FOKKER TOCH EEN HEEL BLIJ GEVOEL DAT HET ZONDER PROBLEMEN IS VERLOPEN, HOOP VAN GANSE HARTE DAT OOK JULLIE VOLLE BROER EN ZUSJES HET ZO GOED GAAN DOEN.
IEDEREEN NOG HEEL VEEL LABRADORPLEZIER EN EEN DIKKE KNUFFEL VAN DE TOCH HEEL TROTSE LABRADOR HOBBYFOKKER JEANETTE, EN NATUURLIJK OOK VAN MAMA FLEUR.


gele teefje, met het oranje bandje.


Misschien niet de mooiste foto, maar wel lief.




Hoofdje van onze mooie enigste mannetje Guus.


mandje vol kleine labjes.


Het mandje wat ik gebruik tijdens het uitsoppen van de werpkist begint al aardig vol te raken, nog even en ik ga de grote mand gebruiken.


De pupjes spelen nu volop met elkaar, groot voordeel nu nog is dat ze nog niet de scherpe tandjes hebben, maar ook dat zal snel genoeg gaan gebeuren, en dan piepen ze wel anders, hahahaha.


Oogjes zijn overigens bij alle hondjes open.


Prachtig dit mooie zwarte labradorkopje.


twee gele labradorzusjes.


kreukelhoofdje, dit is wel een teken hoe grof de hoofdjes worden, ze moeten er nog helemaal ingroeien.


Onze arme Fleur weet door al die pupjes onder haar buik niet waar ze haar voorpoten neer moet zetten, wat is het toch een lieverd, en zo,n goede moeder.


Zie hoe groot de pupjes alweer zijn.


Fleur gaat de pupjes nu zittend voeden, gisteren zijn de pupjes ontwormd en heb ik hun nageltjes geknipt, het waren kleine weerhaakjes vreselijk scherp.

het ontwormen was ook een feest, jeetje wat vonden ze dit smerig, ze schudden met hun kopjes het gevolg was dat ook ik de spetters in mijn gezicht had zitten.



geel en zwart teefje.

dinsdag 4 maart 2008



Moment opname, alleen maar even van genieten, zo mooi die prachtige kleine labradortjes.

Weinig verschil is ook hier heel goed te zien.


Zo ziet het er hier op dit moment uit, kunnen jullie even een beeld krijgen, en meegenieten.


Het is weer zo,n heerlijk rustig nestje, net als mijn vorige.

Zal best wel aan de combinatie Fleur/Wilson liggen.



Onze Guus is een echte heer, hij laat de dames voor.


Het is zo,n gelijkmatig nestje weer, ook het gewicht van de hondjes is vrijwel gelijk.


de 3 gele teefjes, zie hoeveel ze op elkaar lijken.


Fleur en haar kroost.

maandag 3 maart 2008

Hallo allemaal, ook vandaag zijn de hondjes weer verwend met lieve kraamcadeautjes, vlees voor Fleur, en 2 dekbedden voor als de pupjes naar buiten gaan, dan liggen ze ook buiten straks lekker warm, en een puppyren voor buiten, heel hartelijk bedankt, ze gaan hier zeker gebruik van maken.

Ook ik heb gezien dat de bezoekersteller het laat afweten, bedankt voor jullie melding, weet zelf niet hoe ik dit kan herstellen.

De pupjes wegen nu 2 kilo en meer, niet te geloven hoe snel het gaat, het bezoek vandaag vond de pupjes echt vreselijk mooi, het is dat ze er al 2 hebben, anders wilden zij Guus wel heel graag.

Vandaag belde Annelie ook nog even op om te vragen hoe het met Fleur en de pupjes ging. ( Annelie is de eigenaar van Wilson, de vader van de pups) jullie hebben hem vast wel gezien op de site van Hilldreams, zo niet dan moeten jullie echt even kijken, Annelie is echt een geweldig goede fokker, kan ik iedereen aanbevelen, ze heeft echt hart voor haar honden.


Zoek de drie gele labjes.


tijdens het verschonen van de werpkist, gaan de pupjes altijd even in een mandje, dit gele teefje lag zo lief te slapen dat ik haar nog maar even heb laten liggen.


heerlijk slapen in het mandje.




daar kun je naar blijven kijken.


slapen is nodig om de pupjes flink te laten groeien, en dat doen ze.


Zwart meisje.


De pupjes 2 weken oud.

zondag 2 maart 2008

Hopelijk heb ik het dit weekend weer een beetje goed gemaakt met de foto's voor jullie.
Nog een weekje en dan komen jullie zelf kennis maken met jullie toekomstige huisgenootje.

De zwarte hondjes zijn moeilijk om goed op een foto te zetten, maar ze zijn ook zo leuk, blijf het proberen.


We hebben vandaag een heerlijke dag gehad, lekker samen van onze pupjes genoten. Bij het zwarte teefje met het gele bandje zijn de oogjes al open, de rest zal snel volgen zo te zien. Ook beginnen ze nu met elkaar te spelen, ze worden steeds leuker, we zien telkens nieuwe dingen.



zo lief


geel en zwart "mini labjes".


blonde schonen.


Zonder woorden.


daar groeien de pupjes goed van, een favorieten bezigheid.


geel teefje met het oranje bandje.