Labrador Retrievers van de Jagershoek

Omdat wij op een hoek wonen in de Jagerstraat hebben wij onze kennel "De Jagershoek" genoemd. En omdat wij Labradors fokken is dat ook een hele toepasselijke naam.


Wij zijn lid van de Nederlandse Labrador Vereniging (NLV), en van de Fokkerskring en wij fokken alleen met honden die qua gezondheid en karakter voldoen aan de eisen van de rasvereniging.


Onze ouderdieren worden dus voorafgaand aan een nest gecontroleerd op Heupdysplasie (HD) Elleboogdysplasie (ED), en de ogen worden jaarlijks gecontroleerd PRA en Cataract.


Onze pups worden geboren in de huiskamer, waar ze verblijven totdat ze naar hun nieuwe baasjes gaan.
Wij besteden veel tijd en aandacht aan ons nestje, om ze een goede basis mee te geven, en te kunnen laten opgroeien tot mooie, gezonde en vriendelijke labradors. Het karakter dat het ras zo eigen is.


Labrador Retrievers van de Jagershoek,
Jeanette van Kuyeren van Gent ,
Jagerstraat 1 ,
2623 HW Delft ,
015-2618079, jagershoek@casema.nl

De ouderdieren

Moeder Fleur heeft Heupen B, Ellebogen vrij en een geldig oogcertificaat. Heeft op de tentoonstellingen die wij bezochten steeds een uitmuntend behaald en eenmaal tot nu toe een plaatsing. De stamboom van Fleur kan je bekijken door op deze link te klikken: www.hilldreams.nl/stamboom-fleur.pdf.
De gezondheidsuitslagen en de stamboom van vader Wilson ( Nederlands kampioen) kun je inzien door op deze link te klikken: www.hilldreams.nl/pages/wilson.htm

Fleur in stand aan het strand

zaterdag 24 februari 2007

zaterdag 24 februari.

Vandaag een drukke dag gehad,en tussendoor ook visite. Virgil en Femke kwamen nog even kijken naar de mama van hun aankomende huisgenootje, ze willen het liefste een gele reu, maar als Fleur die niet bij zich heeft dan wordt het een zwarte reu (moet lukken toch?)
Ook Hetty en Rene, kwamen uit Gelderland de bolle buik van Fleur bekijken (en ach wat genoot ze weer van alle aandacht rond haar persoontje) .
Hetty is met mij steeds meegeweest om het progesterongehalte te laten prikken, wij logeerden namelijk met de honden bij hun toen Fleur loops was, deze afspraak stond al(tja oud en nieuw)maar Fleur hield hier geen rekening mee( toen moest er natuurlijk het een en ander geregeld worden). Vorig jaar was de dekking mislukt, en aangezien Fleur maar één keer per jaar loops wordt, moest er nu toch echt weer actie ondernomen worden.
Mijn vriendin Lien , die ook Labradors fokt, www.maisondemontaigne.nl te Leidschendam was zo lief om mij in Gelderland op te pikken, en af te reizen naar Annelie Spronk in Steenwijk(Overijssel). Dit is de eigenaar van de prachtige reu Devonshire Wilson Dream of the Hill.
Hij doet het erg goed op de tentoonstellingen die Annelie met hem bezoekt, kijk maar op www.hilldreams.nl.
Fleur heeft verder vandaag een rustige dag gehad, heeft vanmorgen nog wel wat slijm verloren (helder van kleur). De temperatuur blijft nog aardig constant. Ligt nu heerlijk te slapen, en ik ga haar voorbeeld ook maar volgen, morgen weer vroeg op voor de wandeling.

vrijdag 23 februari 2007

vrijdag 23 februari

Fleur heeft door haar steeds boller wordende buik (103 cm), moeite met lopen, de rondjes worden nu noodgedwongen steeds korter. Maar daar hebben we een andere oplossing voor gevonden, ze gaat nu vaker mee, maar steeds kleine rondjes.
Vanmorgen verloor ze wat slijm (helder en reukloos) snel even een boek erbij gepakt, werd ik niet vrolijk van, volgens hun gebeurd dat meestal als de bevalling begint (weg dat boek).
De temperatuur wijst echter iets heel anders aan (dat van er is nog niets aan de hand).
Vanmiddag met Lien en Andy naar Noordwijkerhout geweest om een echo van de buik van Sacha te laten maken. Hoera 7 pups waarneembaar (ook zwart en geel) . Moest even gevierd worden natuurlijk, dus op naar de visspecialist (traditie) . Ook maar vis voor thuis meegenomen. (gemak dient de mens toch?)
Vanavond naar de dierenarts geweest om de spullen op te halen, hij had gebeld dat alles klaar stond.
Fleur had vanavond geen trek in haar eten, ook niet toen ik er wat blikvoer doorheen deed.
Ze had wel oog voor mijn vis (verwend nest) heb hem maar met haar gedeeld (daar gaat mijn opvoeding, niet bedelen). Maar ja, als je pupjes bij je draagt mag je toch iets meer verwend worden? Gisteravond voelde ik voor het eerst een pupje bewegen, geweldig!

donderdag 22 februari 2007

donderdag 22 februari 2007

Vandaag heb ik de laatste voorbereidingen gedaan voor de aanstaande bevalling,en ben ik begonnen om Fleur te temperaturen zodat ik een beeld kan krijgen wanneer het gaat beginnen.
Mijn vriendin Lien heeft de foto,s die ik vandaag heb gemaakt van Fleur haar buik op het blog geplaatst(bedankt)
Vanmorgen ben ik met Petra een stuk zeil gaan kopen voor onder de werpkist en de ren.
Jan heeft de werpkist in elkaar gezet en de kennelpanelen er voor eenderde al omheen gezet.
De salontafel hebben we naar boven verplaatst,om toch wat meer loopruimte voor onszelf te hebben(staat nu een bijzettafeltje,ja je moet wat overhebben voor je hobby)
Fleur had er totaal geen moeite mee,ging alvast in de werpkist liggen(tja ziet er ook wel heel gezellig uit)
Verder heb ik kontact gehad met onze dierenarts,en alles even doorgesproken,kreeg zijn o6 nr.
Tevens de eventuele hulpmiddelen en medicijnen besteld,kan ze morgen af gaan halen.
s,middags nog even naar de groothandel geweest om voorlopig genoeg voer in huis te hebben,en ontwormingsmiddel voor de pupjes,kluifmateriaal en kon het niet laten om ook nog wat speeltjes mee te nemen(alsof ik nog niet genoeg heb).
Vanmiddag nog even wat foto,s gemaakt,wat overigens ook niet meeviel,ze draaide zich steeds weg of ging zich uit staan schudden,gaan zitten als ik liever had dat ze bleef staan (zal wel nooit een goede fotograaf worden vrees ik)
Maar jullie kunnen in elk geval op de foto zien hoe het een beetje is geworden.
DE BUIK! Fleur is hier 7,5 weken drachtig, wat een buik hè! We zijn zo benieuwd naar de pups, we kunnen haast niet wachten...


Vandaag hebben we de kraamkamer ingericht en Fleur heeft gelijk haar intrek genomen. Ze maakt zich helemaal geen zorgen om haar baasjes, die nu het grootste gedeelte van het meubilair boven hebben moeten opslaan......

dinsdag 20 februari 2007

vrienden voor het leven


Greenwood lodge adorable Max, woont ook bij ons


Even voorstellen papa als pup

Dit is de knappe papa van ons toekomstige nest

Even voorstellen


Dit ben ik (Jeanette) met onze Fleur als pupje.