Labrador Retrievers van de Jagershoek

Omdat wij op een hoek wonen in de Jagerstraat hebben wij onze kennel "De Jagershoek" genoemd. En omdat wij Labradors fokken is dat ook een hele toepasselijke naam.


Wij zijn lid van de Nederlandse Labrador Vereniging (NLV), en van de Fokkerskring en wij fokken alleen met honden die qua gezondheid en karakter voldoen aan de eisen van de rasvereniging.


Onze ouderdieren worden dus voorafgaand aan een nest gecontroleerd op Heupdysplasie (HD) Elleboogdysplasie (ED), en de ogen worden jaarlijks gecontroleerd PRA en Cataract.


Onze pups worden geboren in de huiskamer, waar ze verblijven totdat ze naar hun nieuwe baasjes gaan.
Wij besteden veel tijd en aandacht aan ons nestje, om ze een goede basis mee te geven, en te kunnen laten opgroeien tot mooie, gezonde en vriendelijke labradors. Het karakter dat het ras zo eigen is.


Labrador Retrievers van de Jagershoek,
Jeanette van Kuyeren van Gent ,
Jagerstraat 1 ,
2623 HW Delft ,
015-2618079, jagershoek@casema.nl

De ouderdieren

Moeder Fleur heeft Heupen B, Ellebogen vrij en een geldig oogcertificaat. Heeft op de tentoonstellingen die wij bezochten steeds een uitmuntend behaald en eenmaal tot nu toe een plaatsing. De stamboom van Fleur kan je bekijken door op deze link te klikken: www.hilldreams.nl/stamboom-fleur.pdf.
De gezondheidsuitslagen en de stamboom van vader Wilson ( Nederlands kampioen) kun je inzien door op deze link te klikken: www.hilldreams.nl/pages/wilson.htm

Fleur in stand aan het strand

vrijdag 13 april 2007



Speciaal voor Yelle en Sicco, tot morgen.


Kan nu binnen niets meer netjes houden, zodra de pupjes naar binnen gaan, wordt er gelijk een grote verbouwing gehouden, allen vetbedden, en onderleggers moeten het ontgelden, en dan met z'n allen eraan trekken, een heel leuk spelletje vinden de hondjes.

Ook het hekje van de binnenkennel kan ik niet meer open laten staan, ze komen erover heen, en lopen dan gezellig door de huiskamer te wandelen (Ruby vindt het erg leuk, gaat gelijk met ze spelen)



Het was vandaag weer heerlijk buiten voor de pupjes en voor mij. Angelique kwam mij vanmorgen helpen met de hondjes, en daarna ben ik snel nog wat boodschappen gaan halen, de hondjes lagen heerlijk buiten te slapen.

Vandaag kregen wij te horen dat een stel, wegens omstandigheden, afzagen van de koop, heel triest voor hun, soms lopen zaken anders dan je kon voorzien.

We hebben nu een zwart reutje over, heb de labradorvereniging al gebeld, en hij staat dit weekend weer op de labradorpagina.

woensdag 11 april 2007



Zo even troost zoeken bij mama Fleur na het chippen.

De hondjes zijn vandaag de gehele dag heerlijk buiten in de tuin geweest, we boffen wel met dit weer, erg goed voor de pupjes om ook dit mee te krijgen.

Zo en vanavond heb ik tijd voor mijzelf gereserveerd, ga heerlijk naar de kapper, is hard nodig.

Lieve Angelique jij ook bedankt voor je hulp s'morgens met schoonmaken en wegen, weet dat je net als ik straks de kleintjes enorm zult gaan missen, maar een troost, ze krijgen allemaal hele goede baasjes, die het verdere leventje van onze pupjes met ons willen delen, zodat we weten hoe het ze vergaat.



Lieve Tine, bedankt voor dit prachtige cadeau, echt een schot in de roos.

Over twee weken komt jou kleine Fleur, bij jullie in een warm nest, alle reden voor mij om daar dankbaar voor te zijn.



Vandaag zijn de hondjes gechipt, dus de stambomen komen eraan.

Tevens werden de puppypakketten vandaag bezorgt, Monique bedankt.

Lien bedankt voor je hulp vandaag, altijd bereidt tot een wederdienst.

dinsdag 10 april 2007



Zo nu even uitrusten, mmmm moet ik hier ook niet wat sfeer brengen!!!!!!!!


hehe, dat ligt bijna goed.


Zo die leggen we ook even anders, pffff hard werken hoor.


Zo heb ik s'morgens alles netjes op orde, en dan gaan de kleine doerakjes alles even anders organiseren.

Alles op een hoop is veel leuker.

En die onderleggers is helemaal feest, daar kan je sneeuw van maken, als je er maar lang en hard met z'n allen aan trekt.

maandag 9 april 2007



Onze loge Tara, ze voelde zich helemaal op haar gemak hier, en de pupjes vindt ze ook geweldig leuk.

Tara behoord tot ons vaste wandelclubje, Haar bazin komt elke dag onze honden halen, om een flinke wandeling te maken, en lekker te kunnen zwemmen, zowel s'morgens als s'middags, ook in het weekend.

Jacqueline je bent een kanjer, zonder jou kwamen de honden toch minder aan hun trekken, nu Fleur haar elftal er is.



Onze kleindochter Zoƫ, logeerde bij ons, evenals de friese staby hound Tara van onze buren die een dagje weg waren naar Friesland, hahahaha, we hadden met de pasen totaal 15 honden in huis.


Ook buiten gaat het eten gewoon door.


Gezellige paasdagen gehad allemaal?

De honden zijn heerlijk buiten in de tuin geweest, het was prachtig weer ervoor.