Labrador Retrievers van de Jagershoek

Omdat wij op een hoek wonen in de Jagerstraat hebben wij onze kennel "De Jagershoek" genoemd. En omdat wij Labradors fokken is dat ook een hele toepasselijke naam.


Wij zijn lid van de Nederlandse Labrador Vereniging (NLV), en van de Fokkerskring en wij fokken alleen met honden die qua gezondheid en karakter voldoen aan de eisen van de rasvereniging.


Onze ouderdieren worden dus voorafgaand aan een nest gecontroleerd op Heupdysplasie (HD) Elleboogdysplasie (ED), en de ogen worden jaarlijks gecontroleerd PRA en Cataract.


Onze pups worden geboren in de huiskamer, waar ze verblijven totdat ze naar hun nieuwe baasjes gaan.
Wij besteden veel tijd en aandacht aan ons nestje, om ze een goede basis mee te geven, en te kunnen laten opgroeien tot mooie, gezonde en vriendelijke labradors. Het karakter dat het ras zo eigen is.


Labrador Retrievers van de Jagershoek,
Jeanette van Kuyeren van Gent ,
Jagerstraat 1 ,
2623 HW Delft ,
015-2618079, jagershoek@casema.nl

De ouderdieren

Moeder Fleur heeft Heupen B, Ellebogen vrij en een geldig oogcertificaat. Heeft op de tentoonstellingen die wij bezochten steeds een uitmuntend behaald en eenmaal tot nu toe een plaatsing. De stamboom van Fleur kan je bekijken door op deze link te klikken: www.hilldreams.nl/stamboom-fleur.pdf.
De gezondheidsuitslagen en de stamboom van vader Wilson ( Nederlands kampioen) kun je inzien door op deze link te klikken: www.hilldreams.nl/pages/wilson.htm

Fleur in stand aan het strand

zaterdag 17 maart 2007



zaterdag 17 maart. (pups 10 dagen oud)

Deze foto heb ik vanmorgen gemaakt, het hele spul in diepe rust (was ook 6.00 ) ik slaap nog steeds in de huiskamer, wel gezellig hoor.

Het gaat zo goed met allemaal, de meeste wegen sinds vandaag rond de 1000 gr,een paar al meer, ik vind het een hele prestatie van Fleur, ze moet er wel 11 voeden.

Het is weer een lekkere rustige dag geweest, onze schoonzoon Dennis en kleindochter Demi kwamen nog even naar de pupjes kijken.

Onze andere dochter Angelique belde in tranen op, ze hebben hun persische poes op 14 jarige leeftijd moeten laten inslapen. (heel veel sterkte met dit voor jullie zo verdrietige moment, maar ze heeft een heel fijn leven bij jullie gehad)

vrijdag 16 maart 2007



Vrijdag 16 maart

Even weer een berichtje uit de Jagershoek.

Zoals jullie kunnen zien is slapen hier een van de favorieten bezigheden.Kijk ook even naar het mooie pigment (voetzooltjes en neus en lippen) prachtig al bij deze hondjes van één week oud.

Max is vandaag weer heerlijk aan het wandelen en zwemmen geweest, met de buurtjes.

Lien kwam vanmiddag ook gezellig nog even pupjes kijken, vond ze ook erg mooi. Tevens heeft ze het foto's plaatsen nog even duidelijk uitgelegd, bedankt Lien.

Tevens belde ik een Mevrouw op( zal geen naam noemen) die bij ons een pupje had gereserveerd, wat blijkt deze Mevrouw kon ergens anders een pupje eerder krijgen, en had dat maar gedaan. Ze had niet eens even de moeite genomen om mij af te bellen, ik had haar hondennaam al doorgegeven op de stamboom. Was erg teleurgesteld, ook dit soort zaken gebeuren dus. Maar goed ook dit hondje zal vast wel een fijn ander baasje krijgen, ik ga er in elk geval mijn best voor doen.

donderdag 15 maart 2007




Donderdag 15 maart

Vandaag hebben we een rustige dag gehad, het was mooi weer het zonnetje scheen, Jan heeft de tuin onderhanden genomen met de hogedrukspuit (ook gelijk de ramen) Tja dat nemen we dan maar op de koop toe.
Fleur zorgt goed voor haar kindjes, ze groeien dan ook goed, is goed te zien.
Fleur wordt weer de oude, ze loopt weer met haar speeltjes te zeulen.
Komt ook vaak even een knuffel bij ons halen.
Het valt mij wel op dat ze ook naar andere, heel makkelijk toelaat dat ze bij het nest mogen komen, ze heeft geen wantrouwen naar vreemden toe.
Jacqueline komt Max vaak ophalen, en dan neemt ze Tara mee, deze laat ze dan in het halletje wachten, maar Fleur gaat zelf naar haar toe om Tara te begroeten, vandaag lieten we Tara even in de huiskamer (Jacqueline en ik dronken even koffie) en Fleur vondt het prima, er staat wel een hek om de werpkist en loopruimte, dus Tara kon even op een afstandje snuffelen, maar dit was geen enkel probleem.
Wat een heerlijk vriendelijk ras is de labrador toch, en zo vol vertrouwen in iedereen.
Morgen foto's, dan kunnen jullie zien hoe ons elftal is gegroeid.
De pupjes staan nu ook vermeld bij http://www.fokkerskring.com
En ze staan binnenkort bij de labradorvereniging op de site, ze moesten daar alleen nog wat papieren hebben,die heb ik inmiddels verzonden.
Kreeg de rekening binnen van de raad van beheer i.v.m de stambomen en de chipper, deze ook gelijk betaald, heb nu alles geregeld.

woensdag 14 maart 2007




Woensdag 14 maart.

Hoera vandaag een klein feestje in de Jagershoek, de pupjes zijn vandaag één week oud( jong).
Alles gaat voorspoedig, de pups groeien goed, ze zijn allemaal prachtig, geen zorgenkindjes erbij, dat is toch wel een klein feestje waard.
Fleur heeft vandaag haar laatste antibiotica tabletten gehad, dus die moet ik de komende dagen even goed temperaturen weer.
Hoop echt dat het zo goed blijft gaan.
A.S vrijdag ga ik weer nieuwe foto's plaatsen.

dinsdag 13 maart 2007




dinsdag 13 maart

De pupjes zijn vandaag 6 dagen oud.
Ze komen goed aan, ben dik tevreden, en de pupjes ook, het is een heerlijk rustig en tevreden nest.
Vandaag ben ik alleen maar met de honden bezig geweest, inclusief soppen, verschonen van de werpkist en de omgeving, honden uitlaten, eten maken voor ze.
Iedereen zat met het mooie weer al lekker buiten in de tuin, en ik zit hier met de verwarming aan, de deuren dicht, ben bang voor tocht( voor de pupjes)
Onze tijd komt nog wel denk ik dan maar.
Bedankt mensen voor de lieve kraamkadootjes ( tartaar, vis, kip en nog eens kip) Fleur vindt het heerlijk.
Tot morgen, het was een rustig dagje vandaag.

maandag 12 maart 2007




Maandag 12 maart

Het gaat goed met onze pupjes, ze groeien als kool, elke dag een spannende gebeurtenis wat ze weer zijn gegroeid, het is wel een heerlijk rustig nest.
Onze dochter Angelique kwam mij vanmorgen helpen, ook zij geniet van het jonge spul.
Vandaag nog even langs de dierenarts geweest, voor de zekerheid krijgt Fleur er nog 2 dagen antibiotica bij.
Ze was immers zo misselijk na de keizersnee, en heeft toen 2 tabletten extra gekregen, omdat ze had gebraakt.
Fleur is niet bij haar pupjes weg te krijgen, de wandelingen die ze zo graag maakt, zijn nu beperkt tot het grasveld om de hoek, en dan weer snel naar huis.
Max wordt elke dag verwend met lange wandelingen, de buurtjes( Jacqueline of Petra) komen hem steeds ophalen, hij komt gelukkig niets tekort zo, en lijkt het helemaal leuk te vinden.
Vandaag is hij samen met Jacqueline en haar hond( Tara, een friese staby) heerlijk wezen zwemmen.
Wij wonen op loop afstand bij het midden delflandpark, waar je heerlijk kunt wandelen, en wij dagelijks dankbaar gebruik van maken.
Ook het nieuw gebouw van de KC Delft( kynologenclub ) is op loop afstand, wij wonen hier met veel plezier, en erg mooi.
Dit was mijn verslag weer voor vandaag.

zondag 11 maart 2007





Zondag 11 maart

Vandaag zijn onze pupjes alweer 4 dagen oud.
Met mama Fleur gaat het gelukkig steeds beter, wat een geweldige moeder is ze toch, ook gaat ze nu zelf weer beter eten, verwend wordt ze wel, kip, lamshart, en vis zijn de dingen die ze graag eet, en van mij mag ze goed aansterken.
De pupjes eten en slapen en groeien, en wij genieten volop, ondanks dat we het er druk mee hebben.
De gehele dag staat de wasmachine te draaien, hygiëne is een must.
Heb al flinke ruwe handen van de dettol zeep.
De papieren voor de stamboom( moet binnen 7 dagen) en de pupbemiddeling van de Nederlandse labradorvereniging zijn afgelopen week verzonden,( moet er nog niet aan denken dat de kleintjes straks weg gaan) maar je weet dat je ze niet allemaal kunt houden.
Mijn grootste zorg is dat ze naar fijne baasjes gaan, die er net zo zuinig mee zijn, als dat wij met de honden zijn.
Het zijn immers waren vrienden, ik hou erg veel van wandelen, en doe dit dagelijks een paar uur, ook het strand is favoriet, eerst heerlijk rennen in de duinen, en daarna nemen ze een duik in de zee.
Samen met andere hondenvrienden zoeken we ook steeds nieuwe wandelgebieden op.
Zodat er steeds wat nieuws voor ze te ontdekken valt, het voordeel is ook dat de honden in huis heerlijk rustig zijn.
Ga nu weer voor mijn pupjes en de labradors zorgen, tot morgen.