Labrador Retrievers van de Jagershoek

Omdat wij op een hoek wonen in de Jagerstraat hebben wij onze kennel "De Jagershoek" genoemd. En omdat wij Labradors fokken is dat ook een hele toepasselijke naam.


Wij zijn lid van de Nederlandse Labrador Vereniging (NLV), en van de Fokkerskring en wij fokken alleen met honden die qua gezondheid en karakter voldoen aan de eisen van de rasvereniging.


Onze ouderdieren worden dus voorafgaand aan een nest gecontroleerd op Heupdysplasie (HD) Elleboogdysplasie (ED), en de ogen worden jaarlijks gecontroleerd PRA en Cataract.


Onze pups worden geboren in de huiskamer, waar ze verblijven totdat ze naar hun nieuwe baasjes gaan.
Wij besteden veel tijd en aandacht aan ons nestje, om ze een goede basis mee te geven, en te kunnen laten opgroeien tot mooie, gezonde en vriendelijke labradors. Het karakter dat het ras zo eigen is.


Labrador Retrievers van de Jagershoek,
Jeanette van Kuyeren van Gent ,
Jagerstraat 1 ,
2623 HW Delft ,
015-2618079, jagershoek@casema.nl

De ouderdieren

Moeder Fleur heeft Heupen B, Ellebogen vrij en een geldig oogcertificaat. Heeft op de tentoonstellingen die wij bezochten steeds een uitmuntend behaald en eenmaal tot nu toe een plaatsing. De stamboom van Fleur kan je bekijken door op deze link te klikken: www.hilldreams.nl/stamboom-fleur.pdf.
De gezondheidsuitslagen en de stamboom van vader Wilson ( Nederlands kampioen) kun je inzien door op deze link te klikken: www.hilldreams.nl/pages/wilson.htm

Fleur in stand aan het strand

dinsdag 6 maart 2007


Uit het dagboek van de verloskundige ;)
dindag 6 maart 2007 (dag 64) (door Lien)
Vandaag zijn we een behaatje voor Fleur wezen kopen. A-cupje, dat begrijp je wel! Nee hoor, alle gekheid op een stokje, Fleur is gisteren echt begonnen met de bevalling. De temperatuur ging omlaag, en nu echt een hele graad, en ze wilde niet meer eten. Poepen des te meer! Gisteravond om een uur of 11 ben ik naar de kraamkamer gegaan. Heb op den duur de kraampleegmoeder naar boven gestuurd om te gaan slapen, waar ze met tegenzin gehoor aan gaf. Zelf op de bank met dekbedje en kussen, zapper in de hand, en maar wachten, luisteren, wegzakken, wakker schrikken, nog een foto gemaakt van Fleur die de weeën aan het wegzuchten was samen met Max. Arme Max, niet de lusten, wel de lasten..... Om 02.30 ging Jan naar zijn werk en ja hoor je gelooft het niet, komt Jeanette weer naar beneden. Die kan niet geloven dan de bevalling ook zonder haar gewoon door gaat :-)) Die ligt met haar oren op stokjes te luisteren of het beneden wel goed gaat. En Fleur slaapt rustig door. Dat is alleen maar goed, des te sneller VO (=volkomen ontsluiting). Uiteindelijk hebben we allebei nog een paar uurtjes geslapen. Fleur was ook weer helemaal fit en begint nu toch echt serieus te hijgen. Dat betekent dat de ontsluitingsweeën goed op gang komen. Om een uur of 12 komt het baasje Jan weer thuis en nemen de beide dames (die nu behoorlijk gaar aan het worden zijn) de gelegenheid waar om even te shoppen. (klinkt leuker dan het is, even naar de apotheek voor onderleggers haha) Even gebakken visje gepikt, is traditie! Ik ben heel even naar huis geracet om wat schone kleren te halen en te kijken hoe mijn jongens het redden. Gaat perfect, echt leuke gasten worden het! (maar dit is even off-topic) Nu is het 16.00 uur, Jeanette gaat nog even een paar uurtjes pakken, ik ben nu fit (heb vanmorgen nog een paar uurtjes geslapen) dus zo houden we om de beurt de wacht. Wordt vervolgd.....

1 opmerking:

Anoniem zei

hé lieve Lien!!
bedankt dat je zo goed op mijn nichtje past !!!en mijn hndenichtje fleur natuurlijk hihi
ik wens jullie een goed vervolg van de dag!! wat ie ook mag brengen ! op naar t volgende visje?? doeiii